ТАНГО, АРТ И ДИЗАЙН

Тангото привлича хора от различни професии и с различни призвания. Сред тях има и много творчески и креативни личности - някои са вече реализирани хора на изкуството, а други посредством тангото откриват или развиват у себе си креативност и желание да творят. Много от тях вдъхновени от музиката и танца на тангото ги пресъздават в своите творения.

Тази година по време на Деня на тангото ще бъдат представени творбите на няколко такива личности в експозиция, наречена "Танго, арт и дизайн", която през целия ден ще съпътства събитията от основната програма в Студио 5. Всички изложени експонати могат да бъдат закупени, а авторите им ще бъдат на разположение за въпроси или поръчки.

Експозицията "Танго, арт и дизайн" включва:

- Танго живопис от Милко Матеев, най-известният художник сред танцуващите танго и най-известният танцьор на танго сред художниците в България (линк към официалния сайт на Милко Маттев)

- Танго фотографии от Дилян Тарашоев и Свилен Георгиев, двама отдавнашни членове на софийското танго общество съчетаващи страстта си към танцуването на танго с не по-слаба страст към фотографията, които с фотоапарите си документират събитията организирани от Тангерин.

- Ръчно изработени танго ветрила от Таня Панайотова, видна софийска тангера с дарба да създава уникални аксесоари за танго (линк към статия за Таня Панайотова и нейните ветрила)